duminică , aprilie 21 2024
Home / Casa si Gradina / Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

In ce scopuri se foloseste asfaltul de la o statie asfalt Brasov?

In fiecare zi vedem cu totii asfalt provenit de la o statie asfalt Brasov. Asfaltul este un material obtinut in urma amestecarii unor agregate minerale (nisip si pietris) cu bitum, care are rol de liant. Bitumul este o substanta de culoare neagra, este de asemenea vascos si semisolid, obtinuta in urma rafinarii petrolului brut.

Pentru a se obtine asfaltul, se amesteca bitumul cu agregatele minerale la o temperatura ridicata. De obicei, la 150 – 180 de grade Celsius sunt amestecate aceste elemente pentru a se obtine un amestec omogen (asfaltul). Asfaltul obtinut va fi apoi turnat in straturi peste suprafata deja pregatita pentru procesul de asfaltare.

Statie asfalt Brasov: Utilizari ale asfaltului

Asfaltul fabricat intr-o statie asfalt Brasov poate avea o multime de utilizari si aplicatii. Acesta este unul dintre cele mai des folosite materiale pentru constructia si intretinerea drumurilor si autostrazilor.

Se foloseste asfaltul in astfel de proiecte si de lucrari, cu scopul de a crea o suprafata durabila si rezistenta la traficul rutier. Asfaltul este folosit in astfel de proiecte dat fiind faptul ca este rezistent a variatiile de temperatura, ploaie si alte conditii meteorologice extreme.

De asemenea, asfaltul este un material care mai poate fi utilizat si pentru a acoperi parcarile de exemplu, aleile de acces, terenurile sportive, pistele de biciclete sau alte suprafete similare.

Statie Asfalt BrasovPe langa utilizarile sale in proiecte care vizeaza constructia si reparatia tuturor categoriilor de drumuri, asfaltul poate fi utilizat cu succes si in alte domenii. De exemplu, acest material extrem de versatil poate fi utilizat in constructia de acoperisuri.

Asfaltul fabricat intr-o statie de asfaltare poate fi de ajutor si pentru izolarea termica si fonica a cladirilor, sau se mai poate folosi chiar in industria de constructii navale, pentru protejarea suprafetelor de coroziune.

Beneficiile asfaltului

Cand vine vorba despre asfaltul fabricat intr-o statie asfalt Brasov, se poate discuta ore in sir. Ne putem gandi la foarte multe beneficii pe care acest material le poate oferi.

Cu toate acestea, timpul fiind o resursa importanta, doriti sa obtineti informatii rapid. De aceea, enumeram pe scurt doar o mica parte dintre avantajele acestui material.

Durabilitatea este probabil unul dintre cele mai importante, daca nu chiar cel mai important avantaj al asfaltului. Nu exista nici un alt material care sa fie utilizat in aceleasi scopuri si care sa fie extrem de durabil si rezistent la uzura precum asfaltul.

Si mai mult decat atat, discutam despre un material capabil sa faca fata tuturor conditiilor meteorologice extreme. Deci, sa nu va surprinda faptul ca asfaltul este cel mai des utilizat material cand vine vorba despre construirea de drumuri si alte suprafete.

Asfaltul are si avantajul de a putea fi reciclat si reutilizat, ceea ce il face sa fie un material ecologic. In plus, asfaltul poate sa fie tratat cu anumiti aditivi speciali. Producatorii de asfalt procedeaza in acest fel pentru a reduce emisiile de noxe ale vehiculelor. Cu cat o masina emite mai putine noxe, cu atat se va putea imbunatati calitatea aerului.

Totul se invarte in jurul banilor in clipa de fata, iar asfaltul nu face exceptie. Avem aici o informatie foarte interesanta, mai ales daca v-ati propus sa va asfaltati curtea, parcarea sau alta suprafata de teren.

In ceea ce priveste asfaltul, acesta costa mai putin pe metru patrat si decat betonul, dar si decat pavajul. Deci, si din punct de vedere financiar, reprezinta o optiune de luat in considerare pentru diverse proiecte.

In ceea ce priveste aspectul estetic, asfaltul se poate personaliza prin adaugarea de pigmenti si agregate diferite. In acest fel, se va obtine un aspect estetic mult mai placut. Aceasta informatie este utila in mod special pentru cei care doresc sa isi asfalteze curtea.

Ultimul avantaj mentionat despre beneficiile asfaltului este ca acest material are o aderenta buna, motiv pentru care este cel mai sigur pentru conducerea autoturismelor, dar si pentru circulatia pietonilor.

Concluzie

Peste tot pe unde ne uitam in jur, vedem asfalt fabricat intr-o statie asfalt Brasov. Se foloseste asfaltul in atat de multe proiecte si lucrari datorita numarului sau mare de avantaje pe care ni le ofera.

Check Also

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

Unde pot fi instalate ferestrele cu geamuri termopan Brasov? Atunci cand vine vorba despre cele …

Close