miercuri , mai 22 2024
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Ce trebuie sa stim despre proiectare instalatii curenti slabi si executia instalatiilor?

Inainte de toate, mentionam ca este necesara o proiectare instalatii curenti slabi, pentru a putea folosi acest tip de curent. Curentii slabi sunt folositi in diverse aplicatii in viata de zi cu zi, dar mai multe detalii va dezvaluim in continuare.

Cine efectueaza o proiectare instalatii curenti slabi?

Cand aveti nevoie de o proiectare instalatii curenti slabi, luati legatura cu o firma de instalatii electrice, autorizata ANRE. In cadrul unei asemenea firme lucreaza experti care va pot proiecta in cel mai scurt timp instalatia curentilor slabi.

De asemenea, in cadrul unei asemenea firme lucreaza electricieni foarte priceputi. Imediat ce proiectarea instalatiei este finalizata, electricienii pot veni la fata locului pentru a incepe lucrarile.

Ce altceva trebuie stiut despre curentii slabi (de joasa tensiune)?

Proiectare Instalatii Curenti SlabiRetelele de joasa tensiune sunt un element important al sistemului ingineresc al cladirii. Este demn de remarcat faptul ca aproape fiecare retea de cablu poate fi numita retea de curenti slabi daca prin ea trec curenti cu tensiuni de la 12 V la 24 V. Aceste tensiuni sunt masurate in miliamperi. Folosirea sistemelor cu curent scazut astazi, ofera posibilitatea pentru orice fel de comunicare, precum si functionarea corecta a retelelor de calculatoare.

Doua tipuri de circuite electrice ale apartamentului

In orice spatiu de locuit, exista doua tipuri de circuite de curent:

  1. Circuite electrice de alimentare, acestea includ circuite de alimentare pentru aparate electrice si iluminat 220 si 380 V
  2. Circuite electrice de curenti slabi. Acestea sunt cablurile telefonice, cablurile unei antene de televiziune, reteaua de calculatoare a unui apartament etc.

Circuitele electrice de putere si de curent scazut difera nu numai prin marimea curentilor, ci si prin sensibilitatea lor la diferite tipuri de zgomot electric. Circuitul electric de putere se refera la retelele insensibile, spre deosebire de circuitele electrice de curent slab.

Reteaua de joasa tensiune a unui apartament

Pentru a evita sau cel putin a minimiza interferentele, retelele de putere si de curent scazut trebuie sa fie separate la 300 mm. Utilizarea cablurilor ecranate va reduce aceasta distanta la 100 mm.

Mergem mai departe sa vedem pentru ce sunt necesari curenti slabi. Asaradar, datorita acestor curenti puteti urmari atat televiziunea terestra, cat si televiziunea prin satelit si asigurati accesul la telefon. Curentii slabi pot fi utilizati pentru normalizarea activitatii si asigurarea accesului la Internet.

Pot fi folositi si pentru executarea inregistrarii retelelor de difuzare prin cablu pentru a realiza functionarea eficienta a sistemelor de securitate si incendiu. Acesti curenti sunt folositi si pentru sisteme de avertizare si alarma, pentru accesarea diferitelor, pentru automatizarea contabilitatii sistemului de management .

In plus, pentru toate tipurile de resurse energetice asigura functionarea corecta a retelelor locale si realizeaza interactiunea intre intercom. Ba chiar, poate obtine o structurare completa a sistemelor de cablu.

Gasirea specialistilor

Acum ca ati vazut ce este o instalatie curenti slabi, si ati descoperit multe informatii, este posibil sa va intrebati cine realizeaza proiectarea. Nu este la indemana oricarei persoane sa realizeze o proiectare instalatii curenti slabi.

Pentru a beneficia de o proiectare instalatii curenti slabi, trebuie sa gasiti o firma de specialitate. Veti gasi firmele care activeaza in localitatea dvs., la o simpla cautare in mediul online.

Alegeti sa colaborati pentru o proiectare a instalatiei curentilor slabi, cu o firma de top. Veti avea siguranta faptului ca instalatia de a fost proiectata si executata perfect.

Check Also

Termopane Brasov Preturi

Termopane Brasov Preturi

Ce detalii au impact pentru termopane Brasov preturi? Dat fiind faptul ca usile si ferestrele …

Close