miercuri , mai 22 2024
Home / Turism / Cetatea Prejmer

Cetatea Prejmer

Este cetatea Prejmer un obiectiv turistic?

In cazul in care nu stiati, cetatea Prejmer care adaposteste Biserica Evanghelista Saseasca Fortificata, se afla in judetul Brasov.

Mai exact, se afla in localitatea care-i poarta numele (Prejmer), si este denumita de catre localnici “bijuteria Transilvaniei”. Este una dintre cele mai bine pastrate fortificatii de pe continent.

In aceste conditii, multe persoane se intreaba daca cetatea si biserica fortificata Prejmer pot fi considerate obiectiv turistic. Ei bine, acest articol a fost redactat pentru a raspunde acestei curiozitati a oamenilor. In plus, ofera si alte informatii foarte interesante cu privire la biserica si cetatea mai sus mentionate.

Despre cetatea Prejmer

Asadar, ati aflat deja unde se afla cetatea Prejmer, dar si cum mai este aceasta denumita de catre localnici. Ei bine, in aceste conditii va intrebati daca poate fi considerata obiectiv turistic.

Cetatea PrejmerRaspunsul cu siguranta este DA. Cetatea si biserica fortificata Prejmer se pot considera obiective turistice. De fapt sunt cele mai vechi monumente istorice din intreg judetul Brasov si atrag anual foarte multi turisti. Sunt vizitate de zeci de mii de turisti in fiecare an. Deci, nu gresim cu nimic atunci cand spunem ca reprezinta un obiectiv turistic.

De asemenea, fiind obiectiv turistic, atat cetatea cat si biserica Prejmer sunt acum incluse in Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO. Si reprezinta in acelasi timp, singurul loc din Romania notat cu trei stele in Ghidul Michelin, un ghid cu adevarat faimos in toata lumea.

Cum se ajunge la cetate?

Biserica si cetatea Prejmer se afla situate in judetul Brasov, dar unde mai exact? Ei bine, daca v-ati pus aceasta intrebare, se afla la o distanta relativ scurta de Brasov, doar 15 kilometri mai exact.

Turistii care si-au propus sa ajunga la Prejmer au posibilitatea sa calatoreasca folosind masina personala. Drumul este usor accesibil si este mai mult decat bun. In plus, pentru turisti avem o veste buna referitor la parcare: pot parca chiar in fata bisericii si a cetatii.

Tot referitor la comuna Prejmer, aceasta are in apropiere Valea Oltului, care se afla in sudul comunei. In schimb, in momentul in care discutam despre zona de nord, acolo se afla Muntii Intorsurii.

Se poate calatori atat cu trenul cat si cu masina, iar pentru turisti aceasta este o veste cu adevarat grozava. In plus, le este si mai mult usurata munca.

Alte informatii utile despre biserica si cetate

In ceea ce priveste biserica, in anul 1218 au fost puse bazele construirii sale, de catre Cavalerii Teutoni. Acestia fiind insa expulzati, nu au mai apucat sa finalizeze constructia, care a fost construita de calugarii cistercieni.

Referitor la cetate, aceasta a fost construita cu scopul de a proteja locuitorii impotriva atacurilor inamice. Aici ne referim la atacurile turcilor si ale tatarilor care ajungeau in Transilvania prin Pausl Buzaului.

Tot despre acest obiectiv turistic mai amintim faptul ca este notat cu trei stele in Ghidul Michelin. Nu exista un alt obiectiv turistic in Romania care sa aiba trei stele in acel ghid.

Concluzie

Aceastea fiind spuse, cetatea Prejmer este unul dintre obiectivele turistice majore ale tarii, alaturi de biserica Prejmer. Se afla in judetul Brasov si se poate ajunge acolo atat cu masina personala cat si cu trenul. Depinde insa foarte mult de fiecare persoana, de ce aplicatii harti foloseste, etc. Si nu in ultimul rand, discutam totusi despre un obiectiv turistic de top din Transilvania.

Close