miercuri , mai 22 2024
Home / Casa si Gradina / Autorizare ISU Brasov

Autorizare ISU Brasov

Situatii in care o autorizare ISU Brasov este obligatorie

V-ati intrebat vreodata in ce situatii este nevoie de o autorizare ISU Brasov? Indiferent daca raspunsul dvs. este da sau nu, aflati ca exista multi antreprenori care au avut aceasta curiozitate.

Discutiile despre autorizatia ISU au aparut in mod special dupa ce a avut loc tragedia din clubul Colectiv din capitala. Ne aducem cu totii aminte faptul ca au murit foarte multi tineri in acel club, care functiona fara a avea autorizatie de securitate la incendiu.

In continuare vom discuta despre acest tip de autorizatie si vom enumera cateva exemple de situatii in care aceasta este necesara. Asadar, cititi cu atentie pentru ca informatiile de mai jos sunt extrem de utile.

Autorizare ISU Brasov: Ce este si cand este obligatorie?

O autorizare ISU Brasov este de fapt un document pe care il emite Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Este un document emis dupa ce ISU constata ca s-au implementat toate masurile prevazute in avizul ISU, privind securitatea la incendiu.

Verificarile vor fi efectuate de catre inspectorii de la pompieri atat pe teren cat si de la birou, unde vor analiza documentatia depusa. Pana in momentul in care nu este totul in regula, nu va fi emisa autorizatia.

O astfel de autorizatie este obligatorie pentru cladirile care conform legii. Sunt incadrate in categoria cladirilor cu o importanta exceptionala si deosebita. Aceste cladiri au nevoie de autorizatie de securitate la incendiu indiferent de care este aria lor construita, indiferent destinatia sau regimul de intaltime.

Autorizare ISU BrasovAutorizatia ISU este obligatorie si pentru cladirile care conform reglementarilor tehnice referitoare la securitatea la incendiu sunt considerate a fi cladiri inalte sau cladiri foarte inalte. Si in aceasta situatie este necesara autorizatia, indiferent de aria construita sau de destinatia acestor cladiri.

Autorizatia isu este necesara chiar si in cazul lacaselor de cult sau pentru spatiile aferente de cazare care sunt accesibile publicului. Aici se cere autorizatie ISU in situatia in are aria desfasurata este mai mare de 200 mp. Mentionam ca o exceptie de la regula o fac casele parohiale, acestea fiind cladirile destinate locuirii personalului monahal, clopotnitele, capelele.

De retinut

Este obligatorie de asemenea aceasta autorizare si pentru cladirile de locuit existente sau noi, daca au mai mult de patru niveluri supraterane (adica mai mult de patru etaje). Se cere autorizarea in cazul in care acestor cladiri le este amenajatata sau construita o mansarda.

Si pentru cladirile agrozootehnice si pentru cele industriale este nevoie de o autorizatie de securitate la incendiu cand aria construita este egala sau mai mare de 600 mp. Exista si exceptii, cum ar fi silozuri metalice, depozit de furaje fibroase , solarele, serele sau chiar si ciupercariile.

Autorizatia ISU este necesara chiar si pentru cladirile in care se depoziteaza buteliile transportabile pentru gaze comprimate, lichefiate sau gaze dizolvate sub presiune. Aici trebuie sa exceptam GPL-ul de capacitate mare sau medie, deoarece si in acest caz este necesara autorizarea.

Cum sa procedez?

Dupa cum se poate vedea, o autorizare ISU Brasov este extrem de importanta. Este practic un document pe care il emite Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta. In lipsa acestui document, multe afaceri au fost inchise.

Daca aveti nevoie de documentul respectiv, luati legatura cu firmele de specialitate de pe piata. Exista mai multe astfel de firme care intocmesc documentatia, o predau si ulterior ridica autorizatia la final. In plus, fac totul la preturi mai mult decat accesibile.

Check Also

Termopane Brasov Preturi

Termopane Brasov Preturi

Ce detalii au impact pentru termopane Brasov preturi? Dat fiind faptul ca usile si ferestrele …

Close